Általános Szerződési Feltételek

Kedves Látogatónk!

Az alábbi információkkal a trend-design webüzletünkben történõ vásárlásokra vonatkozó tudnivalókat és feltételeket szeretnénk részletezni. Felhívjuk figyelmét, hogy a trend-design webüzletbõl történõ vásárlásokra csak az alábbi feltételek maradéktalan elfogadása esetén nyílik lehetõsége!

A vásárlásra kínált termékek lényeges tulajdonságai

A vásárlásra kínált áruk jellemzõit a konkrét árucikk információs oldalából tudhatja meg részletesen.

A vásárlásra kínált termékek árai

A termékek mellett feltüntetett vételár, az a bruttó fogyasztói ár, amely tartalmazza a 27%-os Általános forgalmi adót.

Megrendelés

A trend-design webüzletünkben vásárlásra kínált termékeket a következõ módon tudja megrendelni:

1) Online, webüzletünkön keresztüli elektronikus megrendelõlap útján

Válassza ki az Önnek tetszõ modellt, vagy modelleket és tegye a ‘Kosár’-ba. A ‘Kosár’ tartalmát megtekintve a szállítási költség pontos meghatározásához kérjük, válassza ki az áruátvétel és a fizetés módjait, majd nyomja meg a ‘Tovább’ gombot. (Megrendelésének módosítására, ill. további termékek vásárlására az online megrendelési folyamat alatt mindig van lehetõsége.) Amennyiben Ön már regisztrált vásárlónk, kérjük, jelentkezzen be és ellenõrizze a szállítási adatait. Ha Ön új vásárló, kérjük, töltse ki a regisztrációs és szállítási adatokat. Megrendelését a Vásárlói Információk elfogadása után a ‘Megrendelem’ gombra való rákattintással tudja nekünk elküldeni.

2) E-mailben

Amennyiben megrendelését e-mailben szeretné nekünk elküldeni (lsd. ‘Kapcsolat’ menüpont), kérjük, hogy a kiválasztott termékeket pontosan nevezze meg (termék neve, színe, azonosító, darabszám stb.). Továbbá kérjük, ismertesse velünk pontos megrendelõi adatait is (megrendelõ neve, szállítási címe, elérhetõségei stb.) ill. a kívánt fizetési módot (lsd. ‚Fizetési módok’ menüpont) és az áruátvétel módját (lsd. ‚Kiszállítás-Áruátvétel’ menüpont). A rendelés véglegesítése elõtt lehetõsége nyílik/van a megrendelés ellenõrzésére, valamint az esetleges adatbeviteli hibák kijavítására.

Felhívjuk figyelmét, hogy megrendelése a Polgári Törvénykönyv 6:64. § (1) bekezdése szerinti ajánlatnak, valamint a jelen Általános Szerzõdés Feltételek elfogadásának minõsül és fizetési kötelezettséget von maga után.

Online-megrendelése beérkezésérõl azonnal egy automatikus válasz e-mailben értesítjük, mely egyben megrendelésének a visszaigazolása is.

Amennyiben a visszaigazolás a vevõ megrendelésének elküldésétõl számított legkésõbb 48 órán belül a vevõhöz nem érkezik meg, a vevõ mentesül az ajánlati kötöttség vagy szerzõdéskötési kötelezettség alól. Amennyiben a megrendelést visszaigazoló e-mail vagy fax a vevõhöz megérkezik, a felek között a szerzõdés az ajánlat (megrendelés) szerinti tartalommal létrejön.

Kiszállítás-Áruátvétel

A bemutatott termékekbõl jelentõs raktárkészlettel rendelkezünk, így a szállítási határidõ 1-5 munkanap. Amennyiben valamely termékünkre ez ideiglenesen nem lenne érvényes, arról vásárlónkat a megadott elérhetõségein az adott szállítási idõ megadásával külön tájékoztatjuk.
A megrendelés teljesítésérõl, azaz a kiszállításról a vásárlót e-mailben vagy faxon értesítjük.
Az áruátvételnek következõ módjai vannak:

1) Házhozszállítás:
A megrendelt termékeket futárszolgálat szállítja ki. A futárszolgálat a terméket a megrendelésben a vásárló által megadott szállítási címre szállítja ki. (Kérjük, szállítási címnek azt a címet adja meg, ahol napközben személyesen elérhetõ.)
Bruttó 20.000,- Ft feletti vásárlás esetén szállítási költséget nem számítunk fel. Ezen összeg alatti vásárlás esetén a kiszállítási költség bruttó 2.500,- Ft, banki elõutalás esetében bruttó 2.000,- Ft. A fentiek Magyarország egész területére érvényesek.

2) Csomagautomata:
A megrendelt termékek személyes átvételére is lehetõséget nyújtunk a rendelés során kiválasztott GLS csomagautomatába.
Az automatáknál kizárólag bankkártyás fizetési móddal lehet fizetni.

3) Személyes áruátvétel:
A megrendelt termékek személyes átvételére is lehetõséget nyújtunk üzletünkben, melynek címe a ‘Kapcsolat’ menüpont alatt található.
Itt kizárólag a megrendelt termék/ek vehetõek át, készpénzes fizetési móddal.

Fizetési módok

A megrendelt termékek kifizetésére a következõ lehetõségek vannak:

1) Utánvétel:
A megrendelt termék árát ez esetben akkor kell kifizetni, amikor azt a futár kiszállította, és a vevõ átvette. Amennyiben a vásárlás értéke nem éri el a bruttó 20.000,- Ft-ot, és szállítási díjat kell fizetni, a szállítási díj megfizetése is a termék átvételekor esedékes. Amennyiben a vásárló a termék átvételét megtagadja, köteles a bruttó 2.500,- Ft szállítási díjat a futár részére megfizetni.

2) Banki elõutalással:
A megrendelést követõen a megrendelés visszaigazoló e-mailben elküldjük a bankszámlaszámunkat, melyre utalhatja az összeget. Csak abban az esetben áll módunkban a megrendelt terméket a vásárló által meghatározott szállítási címre kiküldeni, amennyiben a termék teljes vételára (valamint a bruttó 2.000,- Ft szállítási költség, amennyiben a vásárlás értéke nem éri a bruttó 20.000,- Ft-ot) a megadott bankszámlára megérkezik. A banki átutalás átfutási idejével a szállítási határidõ meghosszabbodik.

3) Készpénzes kifizetés személyes áruátvétel esetében a központi üzletünkben

4) Bankkártyás fizetés a Simple – Online bankkártyás fizetés rendszerén keresztül.
Ebben az esetben, mivel a Kereskedõ harmadik félnek adja át a Megrendelési adatokat, a Vásárlónak a Tranzakció indításakor az Adattovábbítási nyilatkozatot kifejezetten el kell fogadnia.

4.a. Tájékoztató leírások

Elfogadom, hogy a(z) RAM Design Ker. Kft. c/o Fashion Trend Center  2.053 üzlet (I. emelet) 2040 Budaörs , Gyár u. 2.  által a(z) , által a(z) [www.trend-design.hu] felhasználói adatbázisában tárolt alábbi személyes adataim átadásra kerüljenek az OTP Mobil Kft. (1093 Budapest, Közraktár u. 30-32.), mint adatkezelõ részére. A továbbított adatok köre: felhasználónév, vezetéknév, keresztnév, telefonszám, e-mail cím.
Az adattovábbítás célja: a felhasználók részére történõ ügyfélszolgálati segítségnyújtás, a Tranzakciók visszaigazolása és a felhasználók védelme érdekében végzett fraud-monitoring.

Garancia

Az általunk forgalmazott márkatermékekre teljes körû garanciát vállalunk. Mûszaki termékeink esetében a garancia idõtartamát a termékkel együtt átvett garancialevél tartalmazza. A felmerülõ reklamációkat gyorsan és szakszerûen intézzük, természetesen a hatályos jogszabályok figyelembevételével, melyrõl alább tájékozódhat.

Egy esetleges késõbbi reklamáció intézéséhez kérjük a vásárlókat, hogy, mindenesetben õrizzék meg a vásárlást igazoló számlát és a mûszaki termékeinkkel megküldött garancialevelet, mivel a garancia érvényesítésére csak ezek ellenében kerülhet sor.

Amennyiben nem az a termék lett kiszállítva, amelyet a vásárló megrendelt, akkor azt haladéktalanul és díjmentesen kicseréljük a megrendeltre. Ennek bizonyítására a vevõ részére megküldött megrendelés visszaigazolás szolgál.
Abban az esetben, ha az átvett árucikk bizonyíthatóan a szállítás során sérült, azt is díjmentesen kicseréljük. Az árucikk cseréje csak az eredeti csomagolás és a mellékelt okmányok megléte esetén lehetséges.

Kérjünk vásárlónkat, hogy az áruátvételnél vagy közvetlen utána alaposan vizsgálja meg a terméket, és ha bármi hibát vagy rendellenességet tapasztal, azt a lehetõ legrövidebb idõn belül jelezze nekünk a ‘Kapcsolat’ menüpont alatt megadott elérhetõségeinken.

A használat során tapasztalt bármilyen meghibásodásnál, vagy rendellenességnél is kérjük a vásárlót, hogy ezen hiba felfedezése után is a körülmények által lehetõvé tett legrövidebb idõn belül jelezze nekünk a kifogását a megadott elérhetõségeinken.

A hibás terméket a vásárlást igazoló számlával együtt a vásárló postán visszaküldheti vagy személyesen beviheti a bolti címünkre (lsd. ‘Kapcsolat’ menüpont).

Jogos reklamáció esetében természetesen visszatérítjük a vásárló postaköltségét és az alábbiak szerint járunk el:

A visszakapott terméket, amennyiben a meghibásodás javítható, megjavíttatjuk és a lehetõ legrövidebb idõn belül a saját költségünkre a vásárlóhoz visszajuttatjuk.

Nem javítható hiba esetében a vásárló kérése szerint járunk el. A hibás árut kicseréljük vagy a vételárat visszafizetjük.

A nem egyértelmûen eldönthetõ, vagy vitás esetekben, a kérdéses termék – a hatályos jogszabályoknak megfelelõen – független laboratóriumi vizsgálatra kerül, ahol szakvéleményt készítenek róla. A további ügyintézést a szakvélemény megállapításai határozzák meg.
A részletes szabályok a Polgári Törvénykönyv 6:157 – 6:178 §-ai és a 45/2014. (II.26.) Korm. rendeletben (Rendelet) találhatóak.

1. Kellékszavatosság

Milyen esetben élhet Ön a kellékszavatossági jogával?

Ön hibás teljesítés esetén a trend-design-nal szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet a Polgári Törvénykönyv szabályai szerint.

Milyen jogok illetik meg Önt kellékszavatossági igénye alapján?

Ön – választása szerint-az alábbi kellékszavatossági igényekkel élhet:

Kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül az Ön által választott igény teljesítése lehetetlen vagy a vállalkozás számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna.

Milyen határidõben érvényesítheti Ön kellékszavatossági igényét?

Ön köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem késõbb, mint a hiba felfedezésétõl számított kettõ hónapon belül közölni. Ugyanakkor felhívom a figyelmét, hogy a szerzõdés teljesítésétõl számított két éves elévülési határidõn túl kellékszavatossági jogait már nem érvényesítheti.

Kivel szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét?

Ön a trend-design-nal szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét.

Milyen egyéb feltétele van kellékszavatossági jogai érvényesítésének?

A teljesítéstõl számított hat hónapon belül a kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha Ön igazolja, hogy a terméket, illetve a szolgáltatást a trend-design nyújtotta. A teljesítéstõl számított hat hónap eltelte után azonban már Ön köteles bizonyítani, hogy az Ön által felismert hiba már a teljesítés idõpontjában is megvolt.

 

2. Termékszavatosság

Milyen esetben élhet Ön a termékszavatossági jogával?

Ingó dolog (termék) hibája esetén Ön – választása szerint – az 1. pontban meghatározott jogát vagy termékszavatossági igényt érvényesíthet.

Milyen jogok illetik meg Önt termékszavatossági igénye alapján?

Termékszavatossági igényként Ön kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti.

Milyen esetben minõsül a termék hibásnak?

A termék akkor hibás, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minõségi követelményeknek vagy pedig, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplõ tulajdonságokkal.

Milyen határidõben érvényesítheti Ön termékszavatossági igényét?

Termékeinkre a vásárlástól számított fél éves garanciát vállalunk, kivételt képeznek a gurulós bevásárló kocsik, melyekre a garancia 1 év. Polycarbonat bőröndjeinkre a vásárlástól számított 3 éves garanciát vállalunk.

A garancia érvényesítéséhez minden esetben szükség van a vásárlás napját igazoló számlára.

Kivel szemben és milyen egyéb feltétellel érvényesítheti termékszavatossági igényét?

Termékszavatossági igényét kizárólag az ingó dolog gyártójával vagy forgalmazójával szemben gyakorolhatja. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén Önnek kell bizonyítania.

A gyártó (forgalmazó) milyen esetben mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól?

A gyártó (forgalmazó) kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy:

– a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy

– a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal idõpontjában nem volt felismerhetõ vagy

– a termék hibája jogszabály vagy kötelezõ hatósági elõírás alkalmazásából ered.

A gyártónak (forgalmazónak) a mentesüléshez elegendõ egy okot bizonyítania.

Felhívom figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet. Termékszavatossági igényének eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét a gyártóval szemben érvényesítheti.

Áruvisszavétel – Elállás joga

A vásárló jogosult 14 napon belül indokolás nélkül elállni, illetve és a termék kézhezvételének napjától számított 14 napon belül az árut visszaadni. Amennyiben cserélni szeretné a megrendelt termeket, csomagcsere nem lehetséges, minden esetben előbb vissza kell juttatni a vásárlónak a termeket saját költségén az üzletünbe. Elállási jogát a terméknek, több termék adásvételekor, ha az egyes termékek szolgáltatása eltérõ idõpontban történik, az utoljára szolgáltatott terméknek, több tételbõl vagy darabból álló termék esetén az utoljára szolgáltatott tételnek vagy darabnak a fogyasztó vagy az általa megjelölt, a fuvarozótól eltérõ harmadik személy általi átvételének napjától számított tizennégy napon belül gyakorolhatja.

Elállási jogát a következõ feltételekkel veheti igénybe:

  • Az elállási jog minden termékre vonatkozik, ami bontatlan, vagy bontott, de eredeti gyári csomagolásban érkezik vissza hozzánk
  • A termékeket csak sértetlen, hiánytalan állapotban és tartalomban tudjuk visszavenni
  • Használatba vett termékeket nem áll módunkban visszavenni

Nem vonatkozik az elállási jog, az átvétel után megsérült termékekre és a központi üzlethelyiségünkben személyesen megvásárolt árukra sem. A Fogyasztó nem gyakorolhatja elállási jogát a Rendelet 29. §-ban foglalt esetekben, így különösen olyan termék értékesítése esetében, amely a Fogyasztó személyéhez kötött, illetve amelyet a Fogyasztó utasításai alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elõ, vagy amely természeténél fogva nem szolgáltatható vissza vagy gyorsan romlandó.

 

Ha Ön elállási jogával élni kíván, elállási szándékát tartalmazó egyértelmû nyilatkozatát köteles eljuttatni elérhetõségeink valamelyikére. Ebbõl a célból felhasználhatja a mellékelt elállási nyilatkozat-mintát is. Ön internetes oldalunkon is www.trend-design.hu kitöltheti az elállási nyilatkozat-mintát vagy benyújthatja az elállási szándékát egyértelmûen kifejezõ egyéb nyilatkozatát. Ha Ön emellett dönt, az elállás megérkezését tartós adathordozón (például elektronikus levélben) haladéktalanul visszaigazoljuk Önnek.

 

Elállási nyilatkozatminta

(csak a szerzõdéstõl való elállási szándék esetén töltse ki és juttassa vissza)

Címzett: ……..

Alulírott/ak kijelentem/kijelentjük, hogy gyakorlom/gyakoroljuk elállási/felmondási jogomat/jogunkat az alábbi termék/ek adásvételére vagy az alábbi szolgáltatás nyújtására irányuló szerzõdés tekintetében: ……………….

Szerzõdéskötés idõpontja /átvétel idõpontja: ………………..

A fogyasztó(k) neve:

A fogyasztó(k) címe:

A fogyasztó(k) aláírása: (kizárólag papíron tett nyilatkozat esetén)

Kelt

Az elállási jog keretén belül árut visszavenni kizárólag abban az esetben tudunk, ha a vásárló a termékhez a termékkel küldött valamennyi dokumentumot (számlát másolatban, eredeti garancialevelet, eredeti használati utasítást, stb.) mellékeli.

Ön köteles számunkra a terméket indokolatlan késedelem nélkül, de legkésõbb elállási nyilatkozatának közlésétõl számított 14 napon belül visszaküldeni a “2040 Budaörs, Gervay Mihály utca 1.RAM Design Ker. Kft. – Fashion Trend Center – 2.053 üzlet (I. emelet)” címre, vagy személyesen átadni. A határidõ betartottnak minõsül, ha a 14 napos határidõ letelte elõtt elküldi a terméket. Amennyiben a visszaküldött áru megfelel a fenti feltételeknek, kötelezettséget vállalunk arra, hogy a vételárat a hatályos jogszabályokban rögzítetteknek megfelelõen, a csomag átvételét követõ 14 napon belül hiánytalanul visszautaljuk a vásárló részére. Az áru ellenértékét a termék személyes visszajuttatásakor azonnal visszafizetjük.

Az elállási jog gyakorlása miatt az áru visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerülõ költségeket a vásárló viseli. Kérjük a vásárlót, hogy a csomagot ne értéknyilvánítással adja fel, ne küldje vissza portós vagy utánvétellel terhelt csomagban, mert ezeket nem áll módunkban átvenni.

Jogorvoslati lehetõségek

Tájékoztatjuk, hogy Ön jogainak megsértése, valamint a tiltakozása elutasítása esetén az adatátvevõ az adatkezelõ ellen bírósághoz fordulhat. A bíróság az ügyben soron kívül jár el, a per elbírálása a törvényszék hatáskörébe tartozik. A per – az Ön választása szerint – az Ön lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti törvényszék elõtt is megindítható. Tájékoztatjuk továbbá, hogy a Hatóságnál bejelentéssel bárki vizsgálatot kezdeményezhet arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével, illetve a közérdekû adatok vagy a közérdekbõl nyilvános adatok megismeréséhez fûzõdõ jogok gyakorlásával kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.

Tájékoztatásul rögzítjük, hogy a békéltetõ testület hatáskörébe tartozik a fogyasztó és a vállalkozás közötti, a termék minõségével, biztonságosságával, a termékfelelõsségi szabályok alkalmazásával, a szolgáltatás minõségével, továbbá a felek közötti szerzõdés megkötésével és teljesítésével kapcsolatos vitás ügy (a továbbiakban: fogyasztói jogvita) bírósági eljáráson kívüli rendezése: e célból egyezség létrehozásának megkísérlése, ennek eredménytelensége esetén pedig az ügyben döntés hozatala a fogyasztói jogok egyszerû, gyors, hatékony és költségkímélõ érvényesítésének biztosítása érdekében. A békéltetõ testület a fogyasztó vagy a vállalkozás kérésére tanácsot ad a fogyasztót megilletõ jogokkal és a fogyasztót terhelõ kötelezettségekkel kapcsolatban. Az eljárásra a fogyasztó lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti békéltetõ testület illetékes. A trend-design székhelye szerint illetékes békéltetõ testület a Budapesti Békéltetõ Testület (Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara, 1016 Budapest, Krisztina krt. 99., Levelezési cím: 1253 Budapest, Pf. 10., Telefonszám: +36 1 488 2131, Telefax: +36 1 488 2186, E-mail: bekelteto.testulet@bkik.hu, Web:www.bekeltet.hu). A fennmaradó vitás kérdések rendezésének helye a trend-design székhelye (Magyarország) szerint illetékes bíróság. A trend-design bírósághoz fordulhat az Ügyféllel szemben, az Ügyfél székhelye/lakhelye szerint illetékes bíróságon is.

Használati feltételek

Termék árak és tulajdonságok

Az trend-design az árváltoztatás jogát fenntartja, valamint rajtunk kívülálló hibákért – legyen az nyomdai vagy technikai – felelõsséget nem vállal. Amennyiben változik egy adott termék ára, a trend-design webüzlet tájékoztatja vagy e-mailben, vagy telefonon a vásárlót.
A vásárlásra kínált áruk jellemzõit a konkrét árucikk információs oldalából tudhatja meg részletesen. A termékek mellett feltüntetett vételár, az bruttó fogyasztói ár, amely tartalmazza a 27%-os Általános forgalmi adót.
Termékeink bemutatását nagy gondossággal készítjük elõ, azonban az ismertetõ leírás esetleges pontatlanságáért nem vállalunk felelõsséget.

Felelõsség korlátozás

A trend-design webüzletben való vásárlás feltételezi a vásárló részérõl az Internet lehetõségeinek és korlátainak ismeretét és elfogadását, különös tekintettel a technikai teljesítményekre és a felmerülõ hibákra.
A trend-design semmilyen módon nem felelõs az alább felsoroltak miatt, bármilyen okból is következtek be:

Bármilyen mûködési hiba az internetes hálózatban, ami megakadályozza a trend-design webshop akadálytalan mûködését és a vásárlást meghibásodás, bármely vételi eszközben a kommunikációs vonalakon programhiba, abnormális esemény vagy technikai hiba következményei.

Bármely levél – függetlenül attól, hogy papír, vagy elektronikus formában érkezett -, de fõleg bármilyen adat elvesztése szoftver nem megfelelõ mûködése.

A trend-design.hu nem felelõs semmilyen alapon, semmilyen kárért, függetlenül attól, hogy direkt, vagy indirekt, ami a trend-design webüzlethez való csatlakozás miatt következett be nem vonható felelõsségre semmilyen esetben vis maior esetén vagy bármilyen eseménnyel kapcsolatosan, ami nem az irányítása alatt áll szabadon megváltoztathat bármilyen árat, határidõt. A változás az trend-design webshopban történt megjelentés idõpontjától lép életbe nem vonható felelõsségre semmilyen, harmadik személy által valamely résztvevõ rovására történt csalás miatt

Egyedül a vásárló felelõs a trend-design webüzlethez való kapcsolódásáért és az ebben való vásárlásért.

Bármely módosítás abban az idõpontban lép életbe, amikor online megtalálható a trend-design webüzletben.

Bármely résztvevõnek, aki nem ért egyet a szabályok módosításával, fel kell hagynia a vásárlással.

Abban az esetben, ha a résztvevõ bármilyen formában megsérti a szabályokat, a trend-design webüzlet szabadon érvénytelennek nyilváníthatja regisztrációját, vásárlását és a vevõ nem jogosult fellebbezni a döntés ellen.

Online vitarendezési platform címe

http://ec.europa.eu/consumers/odr/